Everything about a Pink Girl: Me!!!!!!!

H E L L Ó
Köszöntelek az oldalon!084
További jó nyarat!
  

N A V I G A T I O N
About Meeeeee
Neked de csakis neked
Extras
Media
Mit gondolsz rólam?
Az oldal
wishable.netwishable.net
F A S T  L I N K S
home
vendégkönyv
hírdető
  
A F F I L I T E S
Glamour Nelly
AshleyNet
Little Miss Sunshine
Heavenly Minutes

wishable.netwishable.net
music pixelLuw(L) music

T W I N  S I T E

  
N O  C O P Y
ne lopjá' me' rád találnak
fekete öves karatenyusziim.
Purple bunny blob blue bunny blob pink bunny blob orange bunny blob green bunny blob - a látszat csal

Log in
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-11-03
 

 

Receptek

Receptek

Mákos rakott tészta
50 dkg Gyermelyi gyufametélt, 5 db tojás, 25 dkg mák, 2 dl tejföl, 1 cs vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 1 kk őrölt fahéj, 4 dkg méz, 20 dkg cukor, 5 dkg vaj, só, 40 dkg alma, 5 dkg mazsola, ízlés szerint rum
a tepsi kikenéséhez kevés vaj a szóráshoz zsemlemorzsa

A tésztát sós vízben kifőzzük majd hidegvízzel, jól lehűtjük és lecsepegtetjük. Beáztatjuk a mazsolát. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, 15 dkg cukorral. Amikor jó babos beletesszük a mézet, citromhéjat, fahéjat, vaníliás cukrot, pici sót, tejfölt, mákot és a rumot. Jól elkeverjük. Rászórok a lecsepegtetett mazsolát, és belereszeljük gorombára a megtisztított almát. Kemény habot verünk a maradék cukorral a fehérjéből. Összekeverjük az almás mákos masszát a tésztával, majd belekeverjük nagyon óvatosan a habot, hogy ne törjön. Kivajazott morzsázott hőálló tálba tesszük és előmelegített 180 c-os sütőbe 40 percet sütjük. Sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé cukros tejfölt, kikevert baracklekvárt, vagy vaníliás, fahéjas öntetet tetszőlegesen.

Mennyiség: 8-10 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 90 perc

Vargabéles
0.8 kg túró, 1 cs réteslap 6 darabos, 25 dkg Gyermelyi cérnácska,
Édes mártáshoz: 4 db tojás, 12 dkg cukor, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 cs vaníliás cukor, reszelt citromhéj 1 citromról, 2 ek mazsola, csípet só
Vaj a tepsi kikenéséhez és a lapok közötti locsoláshoz
Tálaláshoz porcukor, tetszőleges gyümölcsök, 1 ü eperbefőtt vagy lekvár

A tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd lehűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, vajjal, és beletesszük a vaníliás cukrot, áttört túrót, csípet sót, beáztatott mazsolát, reszelt citromhéjat, és tejfölt. Jól összekeverjük. A tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, elkeverjük, és óvatosan belekeverjük a cukor másik felével kemény habbá vert tojásfehérjét is lazításként. Kikenjük olvasztott vajjal egy kisebb tepsit és kibéleljük réteslappal úgy, hogy a szélei kilógjanak. Meglocsoljuk olvasztott vajjal és beletesszük a tésztamasszát. Betakarjuk a lelógó résszel, ha szükséges és maradt még réteslap ráfektetjük, meglocsolgatjuk vajjal. Előmelegített 160 c-os sütőben 40-50 percet sütjük. Melegen felszeletelve porcukorral megszórva tálaljuk. Adhatunk mellé tetszőleges gyümölcsöket, citromfüvet, eperbefőttet vagy kikevert lekvárt, esetleg más öntetet is.

Mennyiség: 10 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 70 perc

Gulyásleves benne főtt tarhonyával
40 dkg marha lábszár, vagy comb, 0.5 dl olaj, 1 fej hagyma, 1 db sárgarépa, 1db gyökér, 5 dkg zeller, 40 dkg burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1ek fűszerpaprika, 1 csipet őrölt kömény, só, erőspaprika, 5-8 dkg Gyermelyi 8 tojásos tarhonya ízléstől függően

A megmosott húst kis kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, rászórjuk a köményt, és beletesszük a húst. Ameddig a hús el nem veszíti nyers színét, kevergetjük, pirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, sózzuk és letakarva 40-50 percig pároljuk, hústól függően amíg a hús háromnegyedig megpuhul, amikor szükséges közben pótoljuk a vizet A megtisztított zöldségeket apróra összevágjuk rátesszük a húsra, és beletesszük a megtisztított zúzott fokhagymát is. Ha kell kevés vizet öntünk hozzá és ismét letakarva 15 –20 percet pároljuk. Amikor a zöldség majdnem puha és elpárolgott a víz megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük. Felöntjük 1.5-2 l vízzel beletesszük a tisztított apró kockára vágott burgonyát, erős paprikát. Amikor forr, beleszórjuk a tarhonyát, ha kell ízesítjük, még 20 percig főzzük, majd tálaljuk.

Mennyiség: 4-5 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 80 perc

Tárkonyos sertésraguleves eperlevéllel
40 dkg comb, 1 kicsi fej hagyma, 1 db sárgarépa, 1 db gyökér, 10 dkg zeller, vagy szárzeller, 0.5 dl olaj, 1 ek liszt 2 tk szárított tárkony, só, őrölt fehérbors, 5 dkg új vagy póréhagyma, 5-8 dkg Gyermelyi eperlevél

A húst kis kockára vágjuk kb. 0,5x0,5 mm-es re. Finomra vágjuk a hagymát és az olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a húst. Kicsit pirítjuk, majd 1 dl víz hozzáadásával pároljuk. Sózzuk, és amikor félig puha úgy 20 perc után beletesszük az apró kockára vágott tisztított sárgarépát, gyökeret, zellert. Ha szárzellert használunk akkor azt később tegyük bele. Pótoljuk a vizet és még 15 percig pároljuk. Rászórjuk a lisztet jól elkeverjük és felöntjük 1.5-2 l vízzel. Amikor felforrt beletesszük a fél karikára vágott új vagy póré hagymát. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a tárkonyt is. Beleszórjuk a tésztát, és készre főzzük. A tésztát külön is kilehet főzni sós vízben, és tálaláskor beletenni a levesbe.

Mennyiség: 4-5 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 50 perc

Csülkös bableves gyufametélttel
20 dkg fejtettbab, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db gyökér, 1 db sárgarépa, 0.5 dl olaj, 40 dkg füstölt csülök, 4 db babérlevél, 1 kk köménymag, 3 ek olaj, 1 tk fűszerpaprika, 1 ek liszt, só, 1 dl tejföl, 5-8 dkg tészta, ízlés szerint erős paprika

A babot beáztatjuk előző este. A csülköt megmossuk és feltesszük főni a babérlevéllel. Amikor már félig puha a csülök, de az sem baj ha puhább, beletesszük a lemosott babot. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a köménymagot és beleöntjük a fövő babhoz. Amikor a bab kezd puhulni beletesszük a tisztított vékonyabb hasábokra vágott zöldségeket. Ha megpuhult a csülök kivesszük, kicsit várunk, hogy hűljön, és összevágjuk kisebb kockákra, majd félretesszük. A babon pótoljuk az elfövő vizet ha netán kell sózzuk, erős paprikát tehetünk bele. Amikor megpuhult a bab, a maradék 3 ek olajat felmelegítjük rátesszük a lisztet ( folyósnak kell, hogy legyen az állaga )amit zsemleszínűre pirítunk, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát, pirospaprikát, és beleöntjük a levesbe. Vigyázni kell, mert erősen forrni fog. Elkeverjük a levesben és 5 percig kíméletesen forraljuk. Beleszórjuk a tésztát, és készre főzzük. Amikor elkészült a leves visszatesszük bele a félretett összevágott csülökhúst. Tálaláskor tetejére tejfölt teszünk. A Gyermelyi gyufametéltet külön is kilehet főzni sós vízben és tálaláskor beletenni.

Mennyiség: 4-5 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 120 perc

Újházi tyúkhúsleves
1 db tyúk, 80 dkg vegyes zöldség ( sárgarépa, gyökér, zeller) 5 dkg hagyma, 5 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 szem egész bors, só 1 ek finomra vágott petrezselyem, 10 dkg Gyermelyi cérnácska

A megtisztított és jól megmosott tyúkot feltesszük főni hideg vízben. Amikor felforrt habját leszedjük és sózzuk. Kíméletesen főzzük. Ameddig hab van a tetején azt eltávolítjuk úgy 30-40 percig. A megtisztított, és megmosott zöldségeket 2-3 részbe vágjuk és beletesszük a levesbe, a megtisztított hagymával együtt. Beleszórjuk a szemes borsot, és nagyon kíméletesen főzzük még legalább 2 órát. Néha pótoljuk az elfövő vizet. Amikor elkészült a leves megkóstoljuk, ha kell sózzuk, majd tűzről levéve pihentetjük 5-10 percet. Finom szűrőn óvatosan leszűrjük. Kiveszünk belőle egy keveset kisebb lábasba és megfőzzük benne a zöldborsót és a szeletekre vágott tisztított gombát. A visszamaradt zöldségeket levesestálba összevágjuk, beletesszük a csontról leszedett húst és főtt gombát, borsót is. Rátesszük a sós vízben kifőtt és lemosott tésztát. Megszórjuk a petrezselyemzölddel, és a forró levest rámerjük.

Mennyiség: 6 adag
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 3 óra

Gombástokány pásztortarhonyával
50 dkg sertéscomb, vagy lapocka, 10 dkg főtt füstölt tarja, 1 fej hagyma, 0.5 dl olaj, 20 dkg gomba, 1 db tv paprika, hegyes erőspaprika ízlés szerint, 1 db kisebb pritamin paprika, 2 dl tejföl, őrölt feketebors, só

Köret: 25 dkg Gyermelyi 8 tojásos tarhonya,5 dkg szalonna, ½ kisebb hagyma, 1 szem burgonya, ½ tv paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk fűszerpaprika, só

A megmosott leszárított húst 4 cm hosszú ceruza vastagságura vágjuk. Finomra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a húst és ameddig levet nem enged kevergetjük. Ízesítjük sóval és beletesszük a borsot. Amikor levét elfőtte pótoljuk vízzel és fedő alatt pároljuk amikor, szükséges ismételten adunk hozzá pici vizet. Amikor már majdnem puha, beletesszük a szintén csíkokra vágott főtt füstölt húst. Pici vizet öntünk hozzá és még pároljuk 10percet. Most már nagyon kevés kell a húsnak, beletesszük a tisztított cikkekre vágott csiperkét, (de lehet erdei gomba is) a csíkokra vágott paprikákat és az ízlés szerinti erőset is. Kíméletesen összekeverjük és még 5-10 percet egybefőzzük, majd belekeverjük a tejfölt, összerottyantjuk, és tálaljuk. Köretnek pásztortarhonyát adunk.
Készítése: Apróra összevágjuk a szalonnát, lábasba tesszük és kiolvasztjuk. Amikor kellően kiolvadt rátesszük a tarhonyát sózzuk és aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a tisztított finomra vágott hagymát, picit pirítjuk azzal is. Levesszük a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, tisztított zúzott fokhagymát, gyorsan elkeverjük és 2.5-3 szoros forró vízzel felengedjük. Visszatesszük a tűzhelyre, takarékon. Beletessz a tisztított apró kockára vágott burgonyát, paprikát, elkeverjük és lefedjük. 3-4 percig még kíméletesen forraljuk, majd lezárjuk a tűzhelyet, és lefedve hagyjuk 20-25 percet. Amikor eltelt az idő átkeverjük, és tálaljuk.

Mennyiség: 4-5 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 70 perc

Káposztástésztával töltött dagadó
1 db kisebb dagadó, 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 2 csípet köménymag, 2 szem paradicsom, 40 dkg káposzta, 3 dkg cukor, só, őrölt feketebors, 50 dkg kockatészta, 1 db tojás

Köretnek lehet még adni tetszőleges párolt zöldséget

A káposztát lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk 20-30 percet. Megfőzzük addig a tésztát sós vízben, és ha kész alaposan lemossuk hideg vízzel, félretesszük. Az olaj felén karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a kinyomott káposztát. Elkeverjük, pici vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, letakarjuk és 20 percet pároljuk. Ha elkészült összekeverjük a tésztával, fűszerezzük még, és belekeverjük a tojást is. Felszúrjuk a dagadót, de vigyázva nehogy kiszúrjuk. A húsba töltjük bele a káposztástésztát, a nyílást összetűzzük. Tepsibe szeleteljük a tisztított hagymát, fokhagymát, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk a húst rászórjuk a köménymagot és beletesszük a tepsibe. Meglocsoljuk olajjal. Öntünk alá 2 dl vizet. Előmelegített 160 c-os sütőben szép barnára sütjük, közben gyakran locsolgatjuk, ha kell pótoljuk a vizet. Amikor megsült kivesszük a húst a tepsiből kicsit pihentetjük. Addig átpasszírozzuk a tepsiben maradt hagymákat paradicsomot lével együtt. Szeleteljük a húst, meglocsoljuk a szafttal és igény szerint tehetünk mellé párolt zöldségeket is.

Mennyiség: 6 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 100-120 perc

Sonkás tejfölös nagykocka
50 dkg főtt füstölt comb, vagy tarja, 1 fej hagyma, 3 db tojás, 4 dl tejföl, 5 dkg vaj, 1 ek gorombára vágott petrezselyem, só, őrölt feketebors,1 ek zsemlemorzsa, 1 cs nagykocka tészta
mártáshoz: 2 dkg vaj, 3 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek gorombára vágott petrezselyem, só, őrölt fehérbors, 2 db tojás sárgája

A tésztát sós forró vízben megfőzzük, majd alaposan lemossuk. Ledaráljuk a sonkát, a vaj felén megfuttatjuk a megtisztított finomra vágott hagymát. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük 3 dl tejföllel, sóval, borssal, petrezselyemmel, és a pirított hagymával. Belekeverjük a darált sonkát és a tésztát. Felverjük habnak a tojásfehérjét és óvatosan hozzákeverjük a sonkás tésztához. Tetszőleges formát kikenünk a maradék vajjal, kiszórjuk a morzsával és beletesszük a tojásos tésztát. Előmelegített 180 c-os sütőbe 30-40 percet sütjük. Sütőből kivéve szeleteljük, tányérra tesszük, meglocsoljuk a maradék tejföllel. Kínálhatunk mellé fokhagymás mártást is.
Készítése: Felolvasztjuk a vajat, beletesszük a tisztított zúzott fokhagymát kicsit összehevítjük, majd tűzről levéve beleszórjuk a petrezselymet. A tojások sárgáját fém keverőtálba tesszük és ráöntjük a tejszínt. Lábasba kevés vizet forralunk, amikor forr takarékra vesszük, majd rátesszük a keverőtálat a lábosra. Habverővel folyamatosan kevergetjük a sárgájás tejszínt, míg mártás sűrűségű nem lesz. Levesszük a vízgőzről a tálat, sózzuk, borsozzuk a mártást és lassan belekeverjük az fokhagymás, petrezselymes olvasztott vajat. Ezt a mártást tehetjük tejföl helyett a tészta mellé.

Mennyiség: 5-6 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 70 perc

Szalonnás túrós fodros nagykocka
15 dkg szalonna, 40-50 dkg túró, 4 dl tejföl, 1 cs fodros nagykocka, só

A tésztát sós forró vízben megfőzzük, majd kicsit lemossuk, szűrjük. Apró kockára vágjuk a szalonnát és kiolvasztjuk, majd a tepertőről leszűrjük a zsírt. A tésztát összekeverjük a leszűrt zsírral, sóval, összemorzsolt túróval, és a tejföl felével. Adagonként, vagy egyben hőálló tálba tesszük és előmelegített 200 c-os sütőbe tesszük 5-10 percre. Sütőből kivéve megszórjuk a tepertővel, meglocsoljuk a maradék tejföllel és tálaljuk.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Mennyiség: 4-5 adag

Paprikás csirkecombok szarvacskával
6 db csirkecomb, 1 kisebb fej hagyma, 1 csapott ek fűszerpaprika, 1 ek liszt, 0.5 dl olaj, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 3 dl tejföl, só, erős paprika ízlés szerint, 1 cs szarvacska

Megtisztítjuk, és megmossuk a combokat. Olajon megfuttatjuk a tisztított és finomra vágott hagymát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük és 3 dl vizet öntünk rá. Amikor forr takarékra vesszük, beletesszük a szeletelt megmosott paradicsomot, paprikát, és sózzuk. A csirkecombokat most tesszük bele, letakarjuk és 40-50 percig a hústól függően pároljuk. Ha szükséges pótoljuk a vizet. Amikor kellően megpuhult a hús kivesszük. Elkeverünk 2 dl tejfölt, a liszttel és kevés vízzel, majd a visszamaradt szaftot behabarjuk vele. Kíméletesen összeforraljuk, majd finom szűrőn átszűrjük. A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük, ha azonnal tálaljuk nem kell lemosni. Tányérra tesszük a tésztát mellé a húst amit bevonunk mártással és a tetejére teszünk a megmaradt tejfölből.

Mennyiség: 6 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 60 perc

Marhapörkölt tarhonyával
50dkg marhalábszár, vagy comb, 1fej hagyma, 0,5dl olaj, 1ek fűszerpaprika, só,1 db
paradicsom, 1db paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 csípet őrölt kömény, erőspaprika ízlés szerint
Köretnek: 1 cs. Gyermelyi 8 tojásos tarhonya, 0.5 dl olaj, ½ kisebb hagyma, só, 1 tk fűszerpaprika, ízlés szerint erős paprika

A finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd beletesszük a kockára vágott húst. Kevergetjük, pörköljük, míg nyers színét el nem veszti. Sózzuk, megszórjuk a köménymaggal, ha nem engedett levet, akkor teszünk alá kevés vizet, és letakarva pároljuk. Néha megkevergetjük és pótoljuk a vizet, amikor már teljesen elpárolgott alóla. Amikor a hús már majdnem puha beletesszük a tisztított zúzott fokhagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük és ismét kevés vizet, öntünk alá. Ízlés szerint most tehetünk bele csípőset is. Letakarás nélkül készre pároljuk, ügyeljünk hogy kellő mennyiségű legyen a szaftja. Ha nagyon kevés lenne, akkor száraz, míg ha sok akkor híg leves lesz. Amikor kész beletesszük a kockára vágott paprikákat, paradicsomot, és még 3-4 percig összerottyantjuk. Köretnek tarhonyát tálalhatunk.
Készítése: lábasba tesszük az olajat és felhevítjük, amikor kellően meleg beleöntjük a tarhonyát, sózzuk és aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a tisztított finomra vágott hagymát, picit pirítjuk azzal is. Levesszük a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük és 2.5-3 szoros forró vízzel felengedjük. Visszatesszük a tűzhelyre takarékon, lefedjük. 3-4 percig még kíméletesen forraljuk, majd lezárjuk a tűzhelyet, és lefedve hagyjuk 20-25 percet. Amikor eltelt az idő átkeverjük, és tálaljuk.

Mennyiség: 4 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 90 perc

Krumplistészta
50 dkg burgonya, 0,5 dl olaj 1 kisebb fej hagyma, 1 ek fűszerpaprika, só, őrölt feketebors, 1 cs nagykocka tészta

Megtisztítjuk a burgonyát, hagymát. Finomra vágjuk a hagymát, a burgonyát hosszába negyedeljük, és azokat vágjuk vékony lapokra. Olajon megfuttatjuk a hagymát, levesszük a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük és 1-2 dl vízzel felengedjük. Tűzre visszatéve beleszórjuk a szeletkékre vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és gyakori kevergetés mellett letakarva pároljuk. He kell pótoljuk a vizet. Amikor a burgonyának egy része már szétesett mert olyan puha levesszük. Összekeverjük a sós vízben kifőtt picit leöblített tésztával, sózzuk, borsozzuk és összemelegítjük. Ha szereti valaki akkor teflon serpenyőben le is lehet kicsit pirítani akkor ízletesebb. Amikor elkészült tálaljuk.

Mennyiség: 4 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 40 perc

Harcsapaprikás fodros fokhagymás nagykockával
10 dkg szalonna, 1 fej hagyma, 60 dkg filézett harcsa, 1tk fűszerpaprika, 2 db paradicsom, 2 db színes lecsópaprika, 1 ek liszt, 3 dl tejföl, erőspaprika ízlés szerint, só, 2 ek olaj
Köret: 30 dkg fodros nagykocka, 2 ek olaj, 2 ek gorombára vágott petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, só erőspaprika krém ízlés szerint

Apróra összevágjuk a szalonnát, kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a tisztított és finomra vágott hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük és 3 dl vizet öntünk rá. Amikor forr takarékra vesszük, beletesszük a szeletelt megmosott paradicsomot, erős paprikát, sózzuk és főzzük 15- 20 percet. Elkeverünk 2 dl tejfölt, a liszttel és kevés vízzel, majd a szaftot behabarjuk vele. Kíméletesen összeforraljuk, finom szűrőn átszűrjük. Nagyobb serpenyőben olajon megfuttatjuk a vékony csíkokra vágott paprikákat. Rátesszük a megmosott leszárított nagyobb darabokra vágott halszeleteket, sózzuk és összepirítjuk. Nagyon kell vigyázni nehogy eltörjenek a halak. Amikor már a halhús mindkét oldala fehéres ráöntjük a leszűrt félretett mártást. Összepároljuk 4-5 percig, ha kell ízesítjük és tálaljuk. Tálalásnál a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel. Köretnek fokhagymás tésztát adhatunk. A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük, kicsit lemossuk. Olajat felmelegítjük és rádobjuk a tisztított zúzott fokhagymát, petrezselymet, erös paprikát. Gyorsan elkeverjük, majd összeforgatjuk a tésztával. Ha kell még sózzuk és tálaljuk a harcsa mellé.

Mennyiség: 4 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 60 perc

Bajai halászlé
1 db ponty ( 1-1.5 kg), 2 fej hagyma, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, erőspaprika ízlés szerint, 1-2 ek fűszerpaprika, só, 15 dkg Gyermelyi gyufametélt

A halat megtisztítjuk, belezzük, eltávolítjuk a keserűfogat, és a kopoltyú belsőt. Ízlés szerint filézzük, vagy patkóra vágjuk. A hal szeletkéket sózzuk és félretesszük. A visszamaradt halfejet, halaprót feltesszük főni hideg vízben, a tisztított szeletelt hagymával, paprikával, paradicsommal, és sóval. Tehetünk bele erős paprikát is. Amikor habját elfőtte, megszórjuk a tetejét fűszerpaprikával és kíméletesen főzzük 1-1 ½ órát. Ha kész leszűrjük kicsit passzírozhatjuk is, majd visszatesszük a tűzhelyre. Amikor forr beletesszük a félretett halszeleteket, és halbelsőt 5-8 percig főzzük lassan míg meg nem főnek a halak. A tésztát kifőzzük sós forró vízben leszűrjük öblíteni nem kell és tálba tesszük. a forró levest rámerjük a tésztára, és ízlés szerint szórhatunk még rá karikázott erős paprikát.

Mennyiség: 5-8 adag
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 100 perc

 
About Me
Léccy válaszolj!
Szted milyen az oldim?

yoo
szupi
szar:(
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Neked!
 
Love
 
Szépítkezz
 
World Wide Web
 
Letöltések
 
About Me
 
Extras
 
Media
 

A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!